Отвори врати първият у нас учебен център за хлебари

През тази година ще бъдат обучени над 300 специалисти в областта на хлебопроизводството и сладкарството. Квалификацията ще става в учебния център  за хлебари, който бе открит в петък в София от социалния министър Емилия Масларова.

Центърът се намира на територията на столичната фирма за хлебопроизводство “Нилана” в квартал "Княжево". В него ще се обучават нови кадри и ще се повишава квалификацията в областта на хлебопроизводството, сладкарството  и търговията с тези продукти.

Учебният курс продължава две седмици и струва 480 лв., заедно с храната и транспорта. Разноските изцяло се поемат от фирмата.

Курсистите се запознават подробно с продуктовата гама на “Нилана”, характеристиките на изделията, технологиите на производство, както тънкостите при работа с клиентите.

Центърът е създаден като пансион на площ от 182 кв. м. Разполага с две обзаведени спални с 8 легла, свързани със собствени санитарни възли. В непосредствена близост е разположена учебна зала с 20 седящи места.

От 2004 година насам “Нилана” и Агенцията по заетостта чрез поделението ѝ - дирекция „Бюро по труда - Красно село” са реализирали 10 съвместни проекта  за насърчаване на заетостта на стойност 77 400 лв.

В резултат на това 146 души са обучени и назначени на работа във фирмата, като  85 от тях са от малцинствата, а 6 са младежи в неравностойно положение.

Споделяне

Още от България