Овчаров: Борисов и Пеевски са олигарсите, Цацаров им пази гърба

Георги Гергов бил като героя от вица, който изяжда боя, изблизва солта, а накрая все пак си плаща

Румен Овчаров, сн: БГНЕС

"Георги Гергов реши да хвърли мен на кучетата, тоест на медиите на Делян Пеевски. Но не аз съм участвал в този сценарий, не аз съм поканил Сашо Дончев и Сотир Цацаров в своя кабинет." Така бившият шеф на столичните социалисти Румен Овчаров коментира несвързаните обяснения на червения бизнесмен Георги Гергов, че скандалът около частната среща в офиса му в ЦУМ бил "активно мероприятие", в което са намесени лидерът на БСП Корнелия Нинова и Овчаров. Гергов заяви това миналата събота, след като бе принуден от Нинова да подаде оставка от Изпълнителното бюро на партията.

"Това, което човек сам си направи, никой не може да му го направи. Това, което се е случило в кабинета му, е парекселанс паралелната държава. Гергов е механизмът, чрез който действа паралелната държава", коментира Овчаров в петък пред бТВ.

"Представител на една от най-важните институции в България се опитва да си урежда отношенията с издател на вестник. И в двата случая Гергов е там. Той е механизмът. Гергов изрови всички гнусотии. Директно заплаши Нинова, че ще я разследва с прокуратурата", каза Овчаров.

И добави, че поведението на Гергов по случая с организираната от него среща между главния прокурор Сотир Цацаров и издателя на "Сега" Сашо Дончев е като в онзи виц, в който един българин -тарикат бил принуден да изяде боя, да изближе солта и накрая все пак да даде и парите.

"Той реши да хвърли мен на кучетата, за да излезе целия в бяло. Не съм участвал в сценарий, нито бих участвал. Не съм изпълнявал аз поръчката на Сотир Цацаров да каня Сашо Дончев", каза Овчаров.

Според него олигарсите в България са Бойко Борисов и Делян Пеевски, а главният прокурор им пази гърба.

"Жоро Гергов беше включен с идеята да укротява БСП, за да я направи съвместима с идеите на Бойко Борисов за управление на държавата. Очевидно някой е решил, че аз съм човекът, който пречи на това. Няма да има обвинения нито срещу Пеевски, нито срещу Борисов, нито срещу Гергов", прогнозира Румен Овчаров.

Той допълни, че и делата срещу него са, за да има "обеца на ухото".

Румен Овчаров, който бе дълги години председател на БСП-София, разказа, че идеята да се иска отстраняването на Гергов от партийното ръководство е на Корнелия Нинова. Единственият съвет, който ѝ дал Овчаров, бил, че е по-добре Гергов сам да си подаде оставката, за да бъде спестена "цялата тази помия, която сега се излива".

Овчаров уточни, че се вижда с Корнелия Нинова "по веднъж на месец". Той изтъкна, че ако нещо позитивно се случва в БСП, то е заради Нинова и нейните противници го знаят. Той не смята, че Гергов ще изпълни заканата си да извади компромати срещу Нинова, защото такива липсват. "Гергов повтори всички тези на медийната война на Пеевски", коментира Овчаров, визирайки интервюто на пловдивския бизнесмен пред Канал 3 през миналия уикенд.

Той каза, че след отправените към самия него обвинения от Гергов в това интервю, е получил трета призовка от прокуратурата. Впоследствие Овчаров уточни пред бТВ, че всъщност го викат разпит по повдигнатите му вече две обвинения за договори за концесии на мини "Бобов дол".

"Нямам представа за какво. Но групата на Бойко Борисов, Делян Пеевски и Георги Гергов работи. Явно са решили, че аз съм човекът, който пречи и затова ми повдигат обвинение, а целта е да ми затворят устата", заяви той.

Овчаров каза още, че Бойко Борисов, както и Делян Пеевски никога няма да бъдат разследвани. "Срещу тях няма да има обвинения. Нито за "Булгартабак", продаден на безценица. 30% от капитала на "Булгартабак" сега се продава за 110 млн. евро. Преди години целият капитал бе продаден за 100 млн. евро. Никой няма да разследва това", каза Румен Овчаров.

"Не съм в дъното на никаква мафия. Който твърди, че има енергийна мафия, трябва първо да го докаже", настоя той. Относно твърдението на Илиян Василев, че е масон, Овчаров го посъветва да покаже доказателства или да се извини, в противен случай може да го съди. "Не съм масон и никога няма да бъда", заяви Румен Овчаров.

Споделяне

Още по темата

Още от България