Овчаров назначи проверката на топлинните счетоводители

Вече е назначена проверката във фирмите за дялово разпределение на топлинна енергия и тя трябва да приключи до 16 февруари, съобщиха от Министерството на икономиката в понеделник. Заповедта на министър Румен Овчаров е за дейността им през декември. За този период на отчитане хората масово се оплакват от надписани в пъти сметки въпреки топлото време.

Комисията, в която участват трима представители на икономическото ведомство и също толкова от Столична община, е в резултат на договорката от миналата седмица между Овчаров и столичния кмет Бойко Борисов. Проверката ще разгледа основно случаите, в които в отделни сгради разпределената енергия надвишава максималната енергия, която отоплителните тела могат да отдадат.

До 26 февруари комисията, ръководена от Анета Тодорова - Петрова, началник сектор "Дялово разпределение" във ведомството на Овчаров, трябва да представи доклад с резултатите от проверката.

В същото време  новият изпълнителен директор на “Топлофикация–София” Наско Михов,  назначен след арестите на бившите шефове на дружеството, се срещна с Федерацията на потребителите. Организацията му връчи 10 предложения за подобряване работата на общинско-държавната компания. Едно от тях е топлофикацията да си направи звено за дялово разпределение и абонатите да имат още една алтернатива при отчитането на топломерите, каквато идея лансира и Борисов. Друго предложение е създаването на обществен съвет, който да контролира работата на „Топлофикация-София”, каза след срещата изпълнителният секретар на федерацията Павел Кърлев. Фактурите за парно да бъдат по-разбираеми, настояват още от организацията.

Споделяне

Още от България