Овчаров обяви НДСВ за ненадежден партньор

Овчаров обяви НДСВ за ненадежден партньор

НДСВ не беше сериозен и надежден коалиционен партньор, основните решения са вземани с подкрепата на ДПС, заяви в неделя .председателят на БСП-София Румен Овчаров пред Нова телевизия. По думите му благодарение на ДПС сегашният кабинет е свършил много добра работа.

Изявлението на Овчаров идва ден след като нарече думите на Доган, че той разпределя финансирането в държавата “директен удар под кръста на БСП“. Партийният функционер, който при напускането на поста на министър на икономиката и енергетиката през 2007 г. обвини Доган, че налага икономическите решения, в събота каза още, че коалиция между БСП и ДПС вече трудно може да управлява България.

Според Овчаров Ахмед Доган не разпределя порциите на финансиране в държавата, а само тези, които са свързани с неговите сфери на влияние. Овчаров каза, че изказването на лидера на ДПС в този момент от кампанията е насочено директно срещу БСП.

Удряйки срещу БСП в смесените райони, Доган си осигурява почти пълна победа в тези райони. ГЕРБ и Синята коалиция пък на практика подкрепят тези процеси, допълни Овчаров. Той прогнозира, че следващият парламент ще бъде сложен, а страната ще бъде управлявана от много широка коалиция.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?