Овчаров: Ръководството на БСП допринесе за хаоса в държавата

Откритият лидерски въпрос в БСП не е причина за хаоса в държавата. За него допринесе сегашното ръководство на левицата, което по един неразумен начин се опита да употреби загубата на изборите за свои лични цели. Това каза Румен Овчаров - министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев пред Нова телевизия.

Според Овчаров на предстоящия конгрес на левицата трябва да се проведе истински избор на председател.

"Има опасност промяната в БСП да не се случи, като бъде наложен кандидат, който е директен продукт на икономическите зависимости, до които Станишев доведе БСП. Втората опасност е промяната да бъде заменена с подмяна - без Станишев да я караме „по станишевски“, заяви той.

По думите му "истинските герои“ на предстоящите предсрочни избори могат да бъдат българските социалисти, стига промените в ръководството да бъдат реални.

"На тези избори няма нищо ново. Бойко Борисов е стар играч, той до голяма степен е понятен за всички. Бареков също вече не е новина. Лютви Местан – още по-малко. Единствената новина може да дойде от БСП, ние можем да бъдем героите на тези избори, ако направим тази промяна истинска, видима и несъмнена“, каза още Овчаров.

Споделяне

Още от Свят