Овчаров сам на среща със софийския партиен актив, премиерът не дойде

Лидерът на Софийската организация на БСП Румен Овчаров дойде в четвъртък вечерта на предизборна среща с партийния актив в залата на УАСГ. Очакваше се премиерът Станишев да даде рамо на министъра си, който излезе в принудителна отпуска заради скандала с директора на следствието Ангел Александров, но това не стана. Станишев не се появи, което принуди Овчаров да обясни отсъствието му на симпатизантите с “неочаквано възникнали неотложни работи”. На срещата обаче бяха верният поддръжник на Овчаров Татяна Дончева и шефът на парламентарната група на левицата Михаил Миков.

Появата на Овчаров на трибуната бе посрещната с не много бурни аплодисменти. И самата зала не бе пълна догоре, както се случваше преди на сбирки на най-голямата регионална организация на БСП.

Пред симпатизантите Овчаров не пропусна да отбележи, че към предизборната проява имало голям медиен интерес заради “ситуацията, в която се намираме”.

Досега изборната кампания на левицата се свеждала до това да го има ли Азис на мероприятията или не, сега вече станала политическа, каза още лидерът на столичната организация.

Той попита кому е нужен сегашният скандал в държавата и отговори, че именно скандалът е направил толкова нужни изборите за евродепутати. “Те са Рубикон между две епохи – на смутните времена, неясните връзки, липсата на правила, на кукловодите, и на Европа и на правилата”, каза Овчаров.

Пред соцактива социологът Живко Георгиев посочи последните данни от проучването на избирателните нагласи. Той посочи, че се наблюдава спад в поддръжката на БСП с 4% и увеличение на подкрепата за ГЕРБ и НДСВ. Според Георгиев БСП се ползва в началото на май с подкрепа от 18%, ГЕРБ – 15%, Атака – 7%, ДПС – 6.8%, НДСВ – 4%.     

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?