Овчаров се оттегли като лидер на БСП-София

Снимка: БГНЕС

Председателят на БСП - София Румен Овчаров отказа да се кандидатира за поста отново.

"Не членувам в сектата на несменяемите, 12-години стигат", заяви Овчаров пред делегатите на 12-тата отчетно-изборна конференция в събота.  За овакантения пост се борят депутатът Анна Янева, издателят на вестник "Дума" Николай Малинов, общинските съветници Георги Кадиев и Борис Цветков и председателят на Столичния районен съвет на БСП "Оборище" Валентин Иванов.

"Ако трябва да избирам по-важната, по-отговорната политическа позиция, без колебание бих избрал позицията на председател на градския съвет на БСП", допълни Овчаров.

С оттеглянето на Овчаров отпада необходимостта от промяна на устава, който не позволява избраните за депутати да бъдат председатели на общински, районни, градски и областни съвети на БСП.

Овчаров посочи, че във времето, през което е председателствал организацията, тя е станала водеща в БСП, въпреки че не успеля да спечеле кметски избори в столицата. По думите му обаче БСП има по-добри изборни резултати в София, отколкото в страната, което се дължало на екипността в организацията.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?