"Овергаз" започва газификацията на Варна

"Овергаз" започва газификацията на Варна, съобщиха в четвъртък от компанията. Мрежата за разпределение на природен газ в града ще е дълга около 309 км, като тази година ще бъдат положени 55 км тръби. 4.3 млн.евро от общата инвестиция за газифицирането на Варна - 20 млн., ще се усвоят още през тази година.

Според изчисленията на компанията, домакинствата - потенциални потребители на природен газ, във Варна са около 40 хиляди. Отсега са заявили интерес близо 30 индустриални предприятия.

От "Овергаз" са изчислили, че само от газификацията на обществено-административните сгради във Варна общината и държавата ще спестяват по 25 млн.лв. годишно. Вредните токсични газове над града ще намаляват с 2500 т всяка година.

В съобщението на компанията се посочва, че газификацията ще започне от централната градска част и ще обхване постепенно всички градски комплекси, вилни и курортни зони. Утре дъщерното на компанията дружество "Варнагаз" кани на среща в града строителните предприемачи, за да разясни плановете си за газификация.

Споделяне

Още от Бизнес