Овладян е пожар в ”Оргахим” Русе

Снимка: БГНЕС

Овладян е пожар, избухнал в цеха за смоли на русенския завод "Оргахим", съобщи в четвъртък сутринта кметът на Русе Пламен Стоилов, цитиран от БТА. Трима работници са били леко обгазени. Опасност за населението няма, уверяват от свиканите кризисни щабове на областта и общината.

Освен гъстия дим и пламъците, в района на завода е имало няколко вторични взрива и частично обгазяване на града. Екоинспекторите от РИОСВ правят на всеки час замервания за опасни вещества във въздуха. Предстои данните от тях да бъдат оповестени.

Стоилов обясни, че данните от замерването на въздуха в района на инцидента са отчели малко над допустимите стойности на въглеводороди, но няма опасни химически вещества.

По предварителни данни пожарът е възникнал в резултат на прегряване на топлоносителя, с който се подгряват реакторите в завода. По първоначални данни в четириетажния цех, където е избухнал пожарът, са работили 7 човека. Няма точна информация засега какви количества химикали е имало в цеха.

Сигналът за пожара е бил подаден в 21 часа. Веднага на мястото са се отзовали екипи на полицията и пожарната, които са осигурили "зелени" коридори за Спешна помощ при нужда.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?