Падна сайтът и на Министерството на правосъдието

Борисов привика Цецка Цачева на спешна среща

Падна сайтът и на Министерството на правосъдието

Сайтът на Министерството на правосъдието се срина напълно в петък сутринта на фона на уверенията на институцията, че тъкмо са на път да подкарат Търговския регистър. Сайтът тръгна отново в късния следобед.

Няма официална информация дали става дума за хакерска атака или за вътрешен технически проблем. Министерството на правосъдието пряко отговаря за Агенцията по вписванията, която поддържа регистъра.

Според експерти грешката, която се индикира при опит за отваряне на сайта, говори за много сериозен проблем с уеб сървъра, на който е качен сайта на министерството.

От Министерството на правосъдието обясниха пред Mediapool, че сайтът е "недостъпен по технически причини и след 13 часа ще бъде активен отново". Към 17 часа сайтът започна да се отваря, но част от функционалностите му не работеха.

В петък сутринта премиерът Бойко Борисов е привика на спешна среща министъра на правосъдието Цецка Цачева. Минути след края на срещата бе обявено, че шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова е подала оставка, която е приета.

Споделяне

Още от България