Паднаха два съдебни иска срещу ръководството на НДСВ

Две от заведените дела срещу избора на новото ръководство на НДСВ са били прекратени по искане на жалбоподателите, с което оспорващите по съдебен ред решението на третия конгрес на царската партия останаха само трима.  Това стана ясно в сряда, когато Софийският градски съд отложи разглеждането на делата по неоттеглените жалби за май догодина.

На конгреса  бе решено да се  смени името на  партията и се направиха драстични промени в състава на Политическия съвет на НДСВ. Тогава  водещият заседанието Милен Велчев бе обвинен в манипулации при избора на ръководството. От този момент т.нар. юридическо лоби в партията изпадна в немилост.

Основните аргументи на ищците са, че на конгреса от 3 юни 2007 г. са присъствали и гласували лица, които не членуват в НДСВ, което автоматично е опорочило вота.

След оттеглянето на жалбите единствените бунтари срещу новото ръководство на НДСВ останаха редовите членове Валери Георгиев, Симеон Младенов и Даниела Дамянова, която трябва да докаже до седмица, че наистина е член на партията. Според процесуалния представител на НДСВ обаче лично Симеон Сакскобургготски я е изключил партийните редиците, тъй като не плащала  членски внос. Това обезсмисля иска ѝ, посочи адвокатът.

Магистратите обаче решиха да не се произнасят по спиране на делото по жалбата ѝ  без тя да има възможност да  докаже членството си в партията.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?