Паднал далекопровод спря влаковете в Искърското дефиле

Паднал далекопровод спря влаковете в Искърското дефиле

Затруднено е движението на  влаковете през Искърското дефиле, съобщиха в петък от БДЖ. В 4.20 часа сутринта е паднал далекопровод върху контактната мрежа в участъка между гарите Своге и Бов, уточниха от железницата. За няколко часа са спрени влаковете между Северна България и София, а един пътнически влак от София за Червен бряг не е отпътувал.  Движението е възстановено малко преди 7.30 часа сутринта, но влаковете продължават да се движат бавно през засегнатия участък. От Министерството на транспорта уточниха, че инцидентът е причинен от гръмнал трафопост в района, в резултат на което се е откъснал магистралният кабел от електропреносната мрежа и е паднал върху контактната мрежа на железницата.

Малко по-късно сутринта дизелова мотриса “Дезиро” се запали след удар в провиснала контактна мрежа в участъка  Димитровград-север и Меричлери, съобщиха още от БДЖ. Мотрисата е обслужвала пътническия влак между Стара Загора и Димитровград и след удара се е запалила кабината на машиниста, уточняват от компанията. Пострадали от инцидента няма, защото машинистите са успели да потушат бързо огъня с пожарогасителите във влака.

От Министерството на транспорта уточниха, че собственикът на контактната мрежа – Национална компания “Железопътна инфраструктура”, е възстановил мрежата около 9.30 часа сутринта.

Споделяне

Още от България