Падналият таван в бургаски мол бил дело на допълнителен ремонт

Падналият в бургаския мол "Галерия" окачен таван бил дело на допълнителен ремонт, извършен от наемателя на съответния магазин, съобщиха във вторник от търговския център, където ден по-рано двама души бяха ранени, след като плоскостите от тавана се срутиха.

Служителка на магазина за луксозни дрехи и техник са получили разкъсно-контузни рани по ръцете. Оказана им е медицинска помощ в бургаската болница, след което са освободени за домашно лечение. Други пострадали няма, уточниха от ръководството на мола и изказаха съжаление за инцидента.

 

Назначена е техническа експертиза, извършвана от специалисти по системи за окачени тавани, която да установи причините за инцидента.

 

Поставянето на падналата конструкция, както и строително-довършителните действия по вътрешното оформяне на магазина, където е станал инцидента, са били извършени допълнително от наета фирма от ползвателя на търговската площ, посочват от "Галерия Бургас".

 

Честа практика е някои от марките да наемат помещения в моловете в не напълно завършен вид. Те адаптират и ремонтират интериора по свой стил, с техни фирми и за тяхна сметка, допълва управата на мола. В съобщението се уточнява, че тя няма отговорност за тези действия и ангажимент на фирмите-наематели е помещенията да бъдат обезопасени при извършване на допълнителни ремонтни и строително – довършителни дейности.

 

В бургаския мол има десетки наематели и още толкова фирми, които търговците ангажират по тяхна собствена преценка. Тяхната дейност не касае качеството на цялостното строително изпълнение на сградата, се посочва още в изявлението.

Споделяне

Още от България