Падналото от ескалатор в мол дете е в по-стабилно състояние

Лекарите от варненската болница "Света Анна" ще опитат в понеделник да изведат от медикаментозната кома 4-годишния Стефан Маринов, който падна от ескалатор в местен мол във вторник.

 

След извършените операции детето е в по-стабилно състояние, температурата и кръвното му налягане са нормални, но то все още е на командно дишане в реанимацията на болницата, по думите на проф. Дико Бошнаков, заместник-директор на здравното заведение,

 

След кръвопреливане хемоглобинът му е покачен на 80. Все още не са напълно овладени проблемите с белия дроб, мозък и корема.

 

Момчето вече претърпя три операции на счупени бедро, предмишница и мишница, които са приключиха успешно. Други хирургически интервенции засега не се планират. За трите фрактури на таза на детето ще бъде приложено консервативно лечение.

 

Момчето падна от около 10 метра височина, след като беше повлечен от ескалатора на „Гранд мол Варна” на 20 август. Детето е било оставено от родителите си в развлекателния център "Kids Planet", но е успяло да се изплъзне от погледа на аниматорите и да напусне детския кът, след което ескалаторът го повлякъл и преобърнал през перилата.

Споделяне

Още по темата

Още от България