Пак блокада на жп мрежата в Североизточна България

Снегът спря влаковете и по редица линии във вътрешността на страната

Влаковото движение в Североизточна България е блокирано отново само ден след деветдневно прекъсване заради заседнал в преспите влак в участъка на силистренските села Калипетрово и Бръчма. Причината е същата - влакът от Силистра за Самуил в петък сутринта заседна в същия район. Изпратен е снегорин от Русе, който пътува към мястото на произшествието, съобщиха от силистренската гара.

Заради заседналия влак сутрешният бърз влак от Каспичан за Силистра е спрял на Самуил. Отменен е и пътническият влак от Самуил за Силистра.

В други райони на страната влакове също не се движат заради снега, лошото състояние на релсите и на локомотивите. Отменени са влаковете по линията Септември – Добринище, а пътниците се извозват с автобуси. Това е и най-губещата линия на БДЖ. Мотивите да не се закрие са, че била единствения начин за придвижване на населението в района през зимата.

Спряно е влаковото движение и между Пловдив и Панагюрище, за пътниците отново са осигурени автобуси.

Някои от композициите между София и Перник са отменени заради технически проблеми с електрическите мотриси “Дезиро” и със старите локомотиви.

Нарушено е движението на влаковете и в Плевенско.

Повече от седмица не се движат влакове в железопътния участък между Харманли и Свиленград заради щетите по линията след наводненията в района. Възстановяването на мрежата ще струва 3 млн. лева.

По решение на румънската железопътна администрация е спряно движението на международните влакове между България и Румъния поради тежките зимни условия в северната ни съседка, съобщава БДЖ. Сумите на всички пътници, закупили предварително билети за пътуване с отменените влакове между двете страни, ще бъдат възстановени.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?