Пак удължиха мандата на работната група за "Гном"

Срокът, в който работната група от депутати, разследваща случаите с подслушването на правосъдния министър Антон Станков и на бившия шеф на НСС Атанас Атанасов, трябваше да докладва резултатите от проверката отново бе удължен. Това обяви председателят на вътрешната комисия към Народното събраните Владимир Дончев. Отсрочката е до следващия четвъртък и е по молба на шефа на работната група Наско Рафайлов. Той се мотивирал с факта, че вътрешният министър Георги Петканов все още не е изпратил на народните представители документите по случаите с подслушването на Атанасов и на съпругата му.

Петканов вече трета седмица отказва да изпрати поисканите му документи, въпреки че за целта му бяха изпратени две писма, обясниха членовете на работната група. Според депутати от вътрешната комисия обаче този път министърът е бил притиснат и е обещал да ги предаде.

Петимата депутати от групата, разследваща подслушването на политици от страна на МВР, трябваше да докладва резултатите от проверките си още на 25 януари, но поради липсата на готовност поради недостатъчно данни мандатът им бе удължен.

Споделяне

Още от България