Пакистан обвини Индия за нападение в Кашмир, тя твърди, че е унищожила терористи

Индийски военни в щата Джаму и Кашмир

Пакистан заяви, че е отблъснал кратко нахлуване на индийските военновъздушни сили над оспорвания Кашмир, а Индия обяви, че е унищожила напълно бунтовнически лагер в отговор на кървавия атентат на 14 февруари в индийски Кашмир, предаде Франс прес.

На 14 февруари 41 индийски военни бяха убити в самоубийствен атентат, за който пое отговорност ислямистката група "Джаиш е Мохамад", действаща от Пакистан.

"Авиацията нанесе удар рано тази сутрин и унищожи напълно лагер на терористи от другата страна на линията на контрол" (фактическата граница между Индия и Пакистан в Кашмир), гласи съобщение на индийските власти в Туитър.

Говорител на пакистанската армия преди това обвини индийската авиация, че е нарушила линията на контрол. "Пакистанската армия веднага се мобилизира и индийските самолети се оттеглиха", добави той.

Според индийски медии 12 самолета "Мираж" нанесли удари през нощта срещу лагери на бунтовническата ислямистка групировка "Джаиш е Мохамад" на пакистанска територия, при което има около 200 жертви.

Според индийски министър, цитиран от ДПА премиерът Нарендра Моди е дал зелена светлина на армията да отвърне на нападението срещу индийски военни на 14 февруари.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят