Пакистан обвини Индия за нападение в Кашмир, тя твърди, че е унищожила терористи

Индийски военни в щата Джаму и Кашмир

Пакистан заяви, че е отблъснал кратко нахлуване на индийските военновъздушни сили над оспорвания Кашмир, а Индия обяви, че е унищожила напълно бунтовнически лагер в отговор на кървавия атентат на 14 февруари в индийски Кашмир, предаде Франс прес.

На 14 февруари 41 индийски военни бяха убити в самоубийствен атентат, за който пое отговорност ислямистката група "Джаиш е Мохамад", действаща от Пакистан.

"Авиацията нанесе удар рано тази сутрин и унищожи напълно лагер на терористи от другата страна на линията на контрол" (фактическата граница между Индия и Пакистан в Кашмир), гласи съобщение на индийските власти в Туитър.

Говорител на пакистанската армия преди това обвини индийската авиация, че е нарушила линията на контрол. "Пакистанската армия веднага се мобилизира и индийските самолети се оттеглиха", добави той.

Според индийски медии 12 самолета "Мираж" нанесли удари през нощта срещу лагери на бунтовническата ислямистка групировка "Джаиш е Мохамад" на пакистанска територия, при което има около 200 жертви.

Според индийски министър, цитиран от ДПА премиерът Нарендра Моди е дал зелена светлина на армията да отвърне на нападението срещу индийски военни на 14 февруари.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Трябва ли България да спре Северна Македония за ЕС?