Палатковият лагер от София се вдигна до Ботевград да подкрепя жена, загубила дома си чрез заем

Полицаи арестуваха 45-годишен мъж, който се заля със запалителна течност в Ботевград в знак на протест срещу принудителното извеждане на жена от апартамента ѝ заради задължения към кредитор.

 

Около 50 души от палатковия лагер пред сградата на парламента в София се събраха в Ботевград да подкрепят 45-годишната Виктория Русимова. Тя трябва да бъде изведена от дома ѝ от съдия-изпълнител, който е продал апартамента ѝ заради нейни задължения.

 

Жителите от Ботевград не застанаха зад жената, тъй като според тях съдия-изпълнителката Надя Василева е упълномощена да си свърши работата.

 

Историята датира от 2006-а година, когато Виктория Русимова взема заем от банка ДСК. След това този заем е изплатен от нейния поръчител, който пък завежда дело срещу Виктория и по съдебен път си търси парите.

 

Съдия-изпълнителят Надя Василева успява да продаде жилището и преди четири месеца то вече има нов собственик.

 

Виктория Русимова заяви пред БНР, че няма да напусне апартамента.

 

"Съдебната система тука е чиста измама в Ботевград. Всичко, което е вършено, е вършено зад гърба ми. Сделката с апартамента - продават го по мошенически начин, корупция за мен. Всичко това се вършеше с поръчителя и моите близки. Аз си внасям вноските и си имам документ, бележка, всичко е запазено. В банката ми стои заемът, запор имам", заяви Русимова.

 

Присъстващите на място полицейски служители са отнели запалката и бутилката със запалителната течност на мъжа, заплашил да се пали.

 

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУП-Ботевград.

Споделяне

Още от България