Палестински радикали от Газа изстреляха 9 ракети срещу Израел

Палестински радикали от Газа изстреляха 9 ракети срещу Израел

Палестински радикали от ивицата Газа изстреляха тази нощ 9 ракети срещу Израел. Едната бе прехваната от системата за противовъздушна отбрана "Железен купол", съобщи пресслужбата на израелската армия.

Повечето ракети паднаха в незаселени местности или край граничните заграждения, се посочва в армейското комюнике. До момента няма съобщения за пострадали и щети.

Сирени за въздушна тревога оповестиха през нощта за опасност от обстрели жителите на редица райони в Южен Израел, граничещи с ивицата Газа.

Вчера израелските войски обстреляха и поразиха 7 поста на Хамас в Газа, след като палестински снайперист рани по-рано през деня техен офицер. По данни на палестинските здравни власти ответният удар е убил трима палестинци.

На 20 юли палестински радикали обстреляха израелски военни и убиха един войник край границата на анклава. В отговор армията изпрати самолети и танкове, които унищожиха 68 обекта на Хамас в Газа.

Последното споразумение за подновяване на примирието между палестинските групировки в Газа и Израел предвиждаше спиране на огъня от полунощ на 21 юли.

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?