Пампорово стартира утре ски сезона с онлайн карти за лифт

В курорта ще работят първоначално 6 писти

Пампорово стартира утре ски сезона с онлайн карти за лифт

По-голямата част от ски зона Пампорово от утре ще е достъпна за любителите на зимните спортове, като ще работят 6 писти. Заради пандемията курорта предлага картите за лифтовете да могат да се купуват онлайн.

Резервации и покупка на лифт карти вече могат да се правят чрез нова онлайн платформа на курорта. Закупените онлайн лифт карти ще могат да бъдат вземани от ключови места в курорта, от т.нар. "pick-up" устройства, където чрез сканиране на уникален QR код, без всякакъв физически контакт, клиентите ще получат своята лифт карта.

Ще се предлагат също пластики за многократна употреба, които ще могат лесно да бъдат презареждани онлайн.

"Очакваме най-много туристи през уикендите. От днес ще работят минимум 6 писти, а през следващите няколко седмици, броят им ще се увеличава", посочи Мариян Беляков, изп. директор на Пампорово АД.

Той уточни, че в курорта се спазват всички противоепидемични мерки и предписания на здравното министерство и на министерство на туризма.

"Навсякъде сме създали стройна организация. Хората трябва да бъдат с маски, с очила, с ръкавици. В курорта няма кабинкови съоръжения, така че рискът от заразяване е сведен до минимум", каза още Мариян Беляков.

Ски училищата ще са в малки групи – до 6 човека, няма да има чуждестранни участници.

Стефан Масурски, който е собственик на ски гардероб и ски училище, заяви, че цените на ски училището ще бъдат намалени през този сезон.

Според него това, че ресторантите в хотелите могат да работят е добра новина и ще привлече клиенти.

За любителите на белите спортове целодневната лифт карта към момента струва 52 лв. за възрастен и 31 лв. за дете, а ски пакет с включена лифт карта и ски оборудване е на цена от 62 лв. за възрастен и 38 лв. за дете.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?