Папа Франциск: Дева Мария не е била "инфлуенсър", но е повлияла историята

Папата говори пред стотици хиляди младежи в Панама, сн. ЕПА/БГНЕС

Папа Франциск предупреди вчера стотици хиляди богомолци, събрали се в Панама за Световните дни на младежта, да не се поддават на изкушението да живеят във виртуалния свят на интернет, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Не е достатъчно да си по цял ден в мрежата, за да се чувстваш признат и обичан", заяви Франциск пред 600 000 души, по данни на организаторите, събрали се на огромно открито пространство, близо до международното летище в Панама.

Дева Мария "не е излизала по "социалните мрежи" на своята епоха. Тя не е била "инфлуенсър", но без да го е искала и търсила, се е превърнала в жената, която най-много е повлияла на историята, заяви папата.

Той говори за това колко е трудно за младите да намерят смисъл в живота, когато са "без работа, без образование, без общност и без семейство". "Накрая се чувстваме празни и запълваме тази празнота с безсмислени неща. Защото още не знаем за кого да живеем, да се борим и да обичаме", добави той.

"Само любовта ни прави по-човечни, по-пълноценни, всичко останало е хубаво, но изпразнено от съдържание", каза в заключение Светият отец.

Споделяне

Още от Свят