Папа Франциск ще отправи неделната си молитва от болничната стая

Папа Франциск ще отправи неделната си молитва от болничната стая

Папа Франциск, който преди броени дни претърпя успешна операция на дебелото черво, ще отправи своята традиционна Ангелска молитва в неделя от болничната си стая, обяви Светият престол, цитиран от световните агенции.

Осемдесет и четири годишният Франциск вече няма температура и се движи из болничните коридори. Той чете и религиозни текстове, съобщи говорител на Ватикана.

Франциск е в същата болнична стая на втория етаж в клиниката Джемели, в която в миналото се лекуваше папа Йоан Павел Втори, който беше опериран на няколко пъти, по-конкретно след опита за убийство през 1981 г., а също и от тумор на дебелото черво през 1992 г.

Болничната стая е наречена "Ватикана Три" заради многото престои в нея на папа Йоан Павел Втори. Заради тях той бе принуден да напусне двете първи папски резиденции - тази във Ватикана и тази в Кастел Гандолфо край Рим. В болничната стая, предназначена за папите, има олтар. От прозореца на същата тази стая папа Йоан Павел Втори отправи неделната молитва на 26 юли 1992 г.

Споделяне

Още от Свят