Папата си прави профил във "Фейсбук"

Ватикана обяви началото на поредната си кампания за популяризиране сред младите хора, които активно използват Интернет. В понеделник стана ясно, че папа Бенедикт XVI ще си направи профил в социалната мрежа "Фейсбук" (Facebook).

"Папата проявява голям интерес към тези неща", разкри председателят на Папския съвет за социални комуникации архиепископ Клаyдио Чели в телевизионно интервю, цитиран от ДПА. Той припомни, че по-рано тази година 82-годишният глава на Римокатолическата църква подкрепи създаването на страница на Ватикана към сайта за видеообмен YouTube.

"Папата ни подканя да развием една култура на диалога, уважението и приятелството, особено между младите хора. Смятаме, че този папски съвет трябва също да използва новите технологии, за да подкрепя създаването на нови приятелства по света", каза Чели.

Новото приложение, озаглавено "Папата се запознава с теб във "Фейсбук", позволява на потребителите да си разменят виртуални поздравителни картички със светия отец, към които могат да се прилагат цитати от негови речи и послания.

Очаква се на 24 май да заработи и новият сайт на Ватикана www.pope2you.net.

Споделяне

Още от Свят