Папата временно е имал треска три дни след чревната операция

Папата временно е имал треска три дни след чревната операция

Папа Франциск временно е имал треска три дни след чревната операция, но рутинните тестове са показали отрицателен резултат, предаде Асошиейтед прес, като се позова на Ватикана.

Във всекидневно актуализираната информация Ватикана заяви, че Франциск продължава да се храни и се движи самостоятелно. Той дори е изпратил поздрави на млади пациенти, лекувани от рак в римската болница "Джемели".

Говорителят на Ватикана Матео Бруни обаче каза, че папата е имал "спорадична треска" снощи.

"Тази сутрин той беше подложен на рутинни и микробиологични изследвания и на скенер на гръдния кош и корема, които се оказаха отрицателни", беше посочено в изявлението.

Франциск беше опериран в неделя. Ватикана каза, че той е имал сериозно стесняване на дебелото черво.

В оригиналната версия на изявлението на Ватикана на италиански език се говореше за "спорадична треска", а в английския превод се казваше, че папата "временно е вдигнал висока температура". Бруни заяви, че италианският текст е точната, официална версия.

Според Ватикана възстановяването на папата продължава да върви по план и "в този момент той е обърнал поглед към всички, които страдат, като изразява своята близост с болните, особено най-нуждаещите се от грижа".

Очаква се Франциск да остане в болница "Джемели" до края на седмицата, ако няма усложнения.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?