Папазов пита защо Борисов кърпи улиците на София като клошарски панталон

Може ли Бойко Борисов да обясни защо кърпи улиците на София като клошарски панталон и кога ще остави столичани спокойно да се придвижват в града си? Това е един от поредните въпроси в порциите с по 10 питания на претендента за кмет Константин (Тити) Папазов към настоящия кмет и кандидат за нов мандат Бойко Борисов. Те бяха връчени във вторник на председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, тъй като досега на останалите Папазов не получил отговор. Това стана по време на дискусия между кандидатите за столицата относно идеалния кмет.  

След като се впусна в кметската надпревара, Папазов обеща, че всяка седмица ще задава по 10 въпроса към Борисов за двугодишното му управление.  Към питането за „клошарските панталони” спада и това: В кой европейски град, освен София, има тържествена церемония по откриването на парче асфалт, пешеходна пътека или светофар? 

Баскетболният треньор се интересува колко тържествени церемонии за откриване на пешеходни пътеки и светофарни уредби ще режисира Борисов в предизборния период и ще отчете ли средствата за тяхното изграждане като разходи за предизборната си кампания.

Друг въпрос, който Папазов отправя към Борисов, е за бройката заменки, внесени лично от кмета в Общинския съвет.

Серията „... и още 10” на Папазов, в която сегашния кмет се призовава да каже на софиянци, продължава с въпроса "Защо Бойко Борисов иззе парите за 2007 г. за ремонт на вътрешни кварталните улици? Защо опитът бул. "Стамболийски" да се превърне в достъпен за хората с увреждания е напълно провален и колко пари на софиянци са били безполезно похарчени за това?" Кога кметът ще изпълни обещанието си да бъдат ремонтирани и обновени детските площадки в столицата и колко от тях са получили сертификат за техническа и експлоатационна годност? Изпълнил ли е Бойко Борисов обещанието си за изграждане на нови домове за възрастни хора, домове за временно настаняване и дневни центрове за деца?,  пита още претендентът за поста.

В последните си два въпроса Папазов дава на Борисов и възможни отговори, който гласят следното: „За колко време Бойко Борисов и ГЕРБ ще оправят българския народ – за 700 дни, за два мандата, в рамките на това поколение (сроковете са според публикуваната програма на ГЕРБ за управление на държавата) и може ли Б. Б. да обясни защо техния (на ГЕРБ) плосък данък е „по-истински” от този на тройната коалиция. Защото е по-данък или защото е по-плосък?

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?