Параходство БМФ отчете 26 млн.лв. печалба за шестмесечието

26.149 млн. лв. е чистата печалба на Параходство "Български морски флот" ЕАД за първите шест месеца, съобщи във вторник генералният директор на дружеството кап. Христо Донев. За същия период на миналата година фирмата е била на загуба от 32.5 млн.лева.

21.4 млн.лв. е печалбата от основната дейност на фирмата, което е трикратно увеличение в сравнение с 2003 година. Приходите от трампово плаване са 19.2 млн.лв. Двата ферибота на параходството отчитат 2 млн.лв. печалба. Контейнерното плаване продължава да е на загуба - 108 366 лв. за първите шест месеца, но отрицателният резултат е намален драстично в сравнение с 2003-та, когато загубата е била в размер на близо 14 млн.лв., уточни кап.Донев.

Параходството е изчистило всичките си неразплатени задължения към доставчици и изпълнители и изплаща редовно задграничните дневни и заплатите на екипажите. Нормално се обслужват и банковите кредити на дружеството, които общо са около 42 млн. долара.

Шефът на БМФ прогнозира още по-висока печалба на фирмата през оставащите шест месеца на годината. Предстои продажбата на 3 корпуса, които ще донесат на фирмата между 8 и 8.5 млн. долара.

Споделяне

Още от Бизнес