“Парализираният” Йосиф Йосифов - Йоско проходи

Криминално проявеният Йосиф Йосифов-Йоско, който официално е парализиран след катастрофа през март 2011 г. на Околовръстното шосе на София, при която загинаха двама души, е бил засечен да се разхожда из столицата, съобщи бТВ.

 

От изпратените в телевизията любителски кадри се вижда, че Йоско е в добро здраве и се разхожда без чужда помощ. Инвалидна количка няма. Осъденият на първа инстанция на осем години затвор Йосифов е обграден от четирима души охрана.

 

Рано сутринта на 2 март 2011 г. управляваният от Йосифов джип влезе с висока скорост в насрещното движение на столичния бул. "Пушкин" в кв. "Бояна" и удари челно кола. От удара загинаха двама мъже на 31 и 54 години, а други двама бяха ранени.

 

Полицията установи, че Йосифов е карал джипа с висока скорост след употреба на алкохол.

 

На 10 февруари 2012 г. Софийският градски съд постанови 8 години затвор за Йосифов, както и да плати общо 680 000 лева обезщетения на близките на загиналите и на двамата пострадали. По време на процеса Йосифов се придвижваше в инвалидна количка и представи свидетелство от ТЕЛК, че е парализиран след катастрофата.

 

Йоско обжалва присъдата пред Софийския апелативен съд, но на 18 май делото не тръгна заради отсъствието на адвоката му. Йосифов пък беше представил молба в съда, че няма нищо против делото да се гледа в негово отсъствие заради влошеното му здравословно състояние.

 

Йосиф Йосифов беше сред заподозрените за убийството на Константин Димитров – Косьо Самоковеца, който бе разстрелян в Амстердам.

 

Преди три години пък Йоско стреля пред заведение в центъра на София.

 

Йоско купи къщата на Филип Найденов – Фатик, след неговото убийство, в Бояна. В нея той отглеждаше пума, от която съседите му се оплакваха.

Споделяне

Още по темата

Още от България