Вежди Рашидов в скандално откровение:

Парите на Доган управляват, Пеевски е боздуганът

Ние оставихме всички мангизи да минават през една банка заради медиен комфорт

Делян Пеевски. Сн: БГНЕС

В неформален разговор с журналисти в кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов остро напада медийния магнат от ДПС Делян Пеевски и обвинява правителството на ГЕРБ, че го е оставило да трупа милиони заради медиен комфорт.

Репликите на Вежди Рашидов, очевидно непредназначени за широката публика, бяха публикувани заедно с аудиозаписа от агенция Пик. Поради обстоятелството, че Пеевски очевидно е ключова фигура в българския бизнес и политически живот през последните години; че бе избран от настоящия парламент за председател на агенцията по национална сигурност, а това предизвика невиждани в новата ни история граждански протести срещу задкулисието и олигархията във властта, смятаме, че всяка информация или мнение, които могат да хвърлят светлина към задкулисието, биха били от обществен интерес.

"Ние оставихме всички мангизи да минават през банката на тоя л....р, на Доган парите да текат, спокойно да се управлява заради един медиен комфорт и сега разбрахме, че това са едни гадове, които ни изпързаляха“, казва Вежди Решадов.

"Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, "да му е...". Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост... Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват“, възмущава се още Рашидов.

"Няма медии. Аз оня ден се обаждам на Валя Велева и казвам – искам да направя интервю, а тя казва: о, моля ти се недей. После звъня в "Стандарт“ на Славка (Бозукова – гл. редактор на изданието – б.а.), нарочно го правя... Петьо Блъсков изцяло се е продал. Останаха "Дневник“, "Капитал“, в. "Сега" - така останаха независими, но те ще ги задушат. На Сашо Дончев (собственик на в. "Сега" – бел.ред.) не му пука, защото вестникът му е бутиков.“

По-нататък Вежди Рашидов се чуди защо журналистите се продават. "Аз не съм против вас (репортерите – бел.ред.), но срещу 1000 лева кремирате майките си. Не може да кремирате най-милото си – морала си.“

Рашидов е недоволен, че медиите са започнали да го плюят като е паднал от власт, стана ясно от думите му. "Пише - 2 млн. лв. синът на Вежди лапнал от Лувъра или Вежди ходи по курви, гарнирано със снимка на моите внучки“.

Рашидов обяснява и за медийния комфорт по времето на ГЕРБ.

"По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той – на него му трябваше медиен комфорт. Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар – то това ви е нацията на 1300 години, да ви е.а циганската нация – това го напишете, ама няма да посмеете. Това са парите на Доган и на двама шейхове от Оман. Ако толкова не знаете какво седи в банката. Банката (КТБ - бел.ред.) е собственик на вестниците, а Делян Пеевски е боздуганът с майка си отпред. Те перат едни пари.“

Вежди Рашидов обясни, че нямало да съди медиите, защото така щели да пострадат журналистите, които се продавали за 1000 лв. и били принудени от началниците си да го плюят.

"Какво лошо съм казал за Тошо Тошев, казал съм, че го обичам, какъв е проблемът. Но и казах, че има зависимост от монопола и зависимостта при разпространението“, казва оше Вежди Рашидов за главния редактор на в. "Преса".

Малко след тази публикация зам.-главният редактор на "Преса" Валерия Велева казва пред агенция Пик, че е огорчена от казаното от Рашидов и че той се обадил да поднесе извиненията си на нея, на вестника и на Тошо Тошев. "Не е станал никакъв скандал! Никого не съм обидил! Не виждам причина да се извинявам на когото и да било", коментира по този повод Вежди Рашидов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?