Парите за електронното управление достигнаха 75 млн. лв.

Парите, които ще бъдат налети само в Министерството на транспорта за електронното управление ще достигнат 75 млн. лв. В сряда правителството трябва да одобри отпускането на още 3.45 млн. лв. допълнително за тази година, съобщи правителствената информационна служба.

Средствата се дават за технологичното интегриране, оптимизиране на мрежовото оборудване, оптичната свързаност и обединението на средствата за наблюдение и управление в състава на Националната мрежа на държавната администрация към правителството и електронната съобщителна мрежа към изпълнителна агенция “Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“, е посочено в съобщението.

Решението се взима в изпълнение на приетия от кабинета план за технологично, административно и финансово интегриране на електронната съобщителна мрежа и националната мрежа на държавната администрация.
Към момента Министерството на транспорта изпълнява три проекта за електронно управление, които се финансират от оперативна програма “Административен капацитет” за 31.6 млн. лв. Проектите трябва да приключат до лятото на 2013 г., като към момента по тях са разплатени 7.5 млн. лв., ставя ясно от системата за еврофондовете ИСУН.

Отделно в края на октомври агенция “Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” пък подписа договор за 40 млн. лв. за прокарване на интернет и кабелна телевизия в селата. Проектът също е част от е-управление.

Правителството ще премахне и допълнителните парични и предметни бонуси на служителите в агенцията за “образцово изпълнение на задълженията си”. Това ще стане с промени в устройствения правилник на агенция “Електронни съобщителни мрежи и информационни системи”. Постановлението привежда разпоредбите на правилника на агенцията в съответствие с измененията и допълненията на Закона за държавния служител.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес