Париж се превръща в "столица на скуката"

Над 14 хиляди души са подписали петиция, с която призовават кмета на Париж да спре процеса на превръщане на френската столица в "европейската столица на скуката", предаде ББС.

Доскоро известен с кипящия си нощен живот, Париж губи много от емблематичните си нощни клубове и барове след подадени оплаквания срещу силния шум в малките часове на деня. Така голяма част от младите хора, посещаващи Париж заради клубния живот, започват да се пренасочват към други европейски столици.

Рено Бариле, собственик на нощен клуб в Париж посочва: "Музикантите и младите хора отиват да се забавляват в нощните клубове в градове като Барселона, Лондон, Берлин и други. Много е важно властите да направят всичко възможно да запазят вълнуващия нощен живот на Париж."

Местните власти вече удължиха работното време на нощните заведения от 4 до 7 часа сутринта, но основният проблем на заведенията са оплакванията на съседите. Липсата на толерантност на местните жители може да превърне скоро "града на нощния живот" в "град на съня", коментира ББС.

Споделяне

Още от