Париж започна кампания за по-голямо гостоприемство към чуждестранните туристи

Париж, един от най-посещаваните градове в света, от който има какво да се желае, що се отнася до гостоприемството, започна във вторник кампания за по-добро посрещане на чуждестранните туристи, съобщи Франс прес, като се позова на представител на местните власти.

Инициативата под наслов "Говорите ли туристически?" е насочена към професионалистите от бранша като ресторантьорите и хотелиерите.

"Целта е да се борим срещу лошата ни репутация в областта на посрещането на гости. Хората от туристическия бранш трябва да могат да отговорят по-добре на желанията на чуждестранната клиентела", обясни Жан-Пиер Блат, генерален директор на регионалния комитет за туризма в Париж и Парижка област.

Блат даде пример, че "един японец и италианец, да кажем, не се посрещат по един същ начин, има (различни) културни кодекси, така че трябва да се адаптираме".

Екипи ще започнат да раздават още днес на търговците и представителите на туристическия бранш в Париж и региона гид, който дава информация за различните националности - естество на разходите, трайност на престоя, кодекс за вежливост и очаквания. Наръчникът съдържа преводи на основни думи като "добър ден", "добре дошли", "благодаря" и "довиждане" на различни езици - немски, италиански, испански, холандски, португалски, китайски и японски.

От днес на разположение е и съответен сайт.

Парижките власти работят в сътрудничество с полицията и туроператори и за подобряване на сигурността на туристите, особено на китайските и японските, които често стават жертва на джебчии.

Парижка област е туристическа дестинация номер едно в света. Регионът е бил посетен миналата година от 29 милиона туристи.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?