Париж затегна забраната за консумация на алкохол на публични места

Париж затегна забраната за консумация на алкохол на публични места

Градските власти в Париж разшириха значително обхвата на забраната за консумация на алкохол да публични места, предаде ДПА.

Занапред няма да може да се пие алкохол по бреговете на Сена, канала Сен Мартен, "Плас дьо Тертр" (площад до базиликата "Сакре кьор", където се събират много хора на изкуството) и на много други места в града, съобщи столичната префектура. Освен това ще бъдат затворени магазините с площ над 10 000 км. м, в които не се предлага храна.

Миналия уикенд много парижани се радваха на хубавото време и се тълпяха по бреговете на Сена и каналите във френската столица. Париж е сред 23-те зони, които премиерът Жан Кастекс е обявил за рискови заради нивото на разпространение на коронавируса. Но в Париж няма локдаун за уикендите, както е в Ница и околностите ѝ или в Дюнкерк или в департамента Па дьо Кале.

Броят на новозаразените на 100 хиляди души в Париж напоследък е под 322. За цяла Франция този показател е около 220. Вчера премиерът Кастекс каза, че новите инфекции не се увеличават стремглаво, но въпреки това ситуацията е обезпокоителна. Неговото правителство е дало знак, че към средата на април е възможно отслабване на ограничителните мерки, но не е посочило дата.

Споделяне

Още от Коронавирус

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?