Парижката полиция затяга контрола над карантината; армията помага на болниците

Парижката полиция затяга контрола над карантината; армията помага на болниците

Парижката полиция затегна в сряда проверките за влязлата в сила от вчера карантина, а армията се притече на помощ на претоварените болници в Източна Франция, предаде ДПА.

Полицията в Париж съобщи, че е извършила 10 000 проверки до тази сутрин и 518 души са били глобени за нарушаване на правилата.

Близо до Айфеловата кула и в гъстонаселения 10-ти район в центъра на столицата полицията проверяваше дали водачите и пешеходците са подписали декларация, че излизат навън по една от разрешените причини, като отиване на работа или за покупки на най-необходими стоки, отбелязва кореспондентът на ДПА.

В Южен Париж улиците бяха пусти и можеха да бъдат видени само шепа минувачи. Но на една от улиците в работническата североизточна част на френската столица тротоарите бяха пълни с хора, а полиция не се забелязваше.

Имайки предвид увеличаването на случаите на заразени и починали от коронавируса, правителството повиши глобата за нарушаване на карантината от 38 на 135 евро.

Френският здравен министър Оливие Веран заяви пред телевизия Ел Се И, че се надява за 8-10 или 12 дни мерките да доведат до видим спад на темповете на разпространение на заразата.

Споделяне

Още от Европа

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?