Парк „Оборище” пак стана „Заимов”

Изненадващо Столичният общински съвет (СОС) преименува на заседанието си в четвъртък парк „Оборище” в София на „Заимов”, каквото беше името му допреди десетина години.

Предложението, внесено от общинар от групата на БСП още преди месец в зората на предизборната кампания за местните избори, бе прието с 25 гласа „за”, 12 „против” и 7 „въздържали се”.

Категорично против преименуването бяха общинските съветници от СДС и ДСБ, осъзнавайки какъв пропаганден ефект срещу техния кандидат за кмет Мартин Заимов има то. Решението обаче бе подкрепено изцяло от общинарите от БСП, частично от Демократическата партия, БЗНС и „Гергьовден”, както и от членове на групата на Демократи за София.

Проекторешението на червения общински съветник Борис Цветков бе отхвърлено скоро след внасянето му от комисиите и от председателския съвет на СОС и се считаше, че ще отиде към архива в работата на градския парламент.

Въпреки това в четвъртък Цветков предложи то да влезе в дневния ред на заседанието и получи одобрението на СОС. Така се стигна до гласуването и до преименуването на парка.

По време на заседанието кандидатът за кмет на София, издигнат от СДС и ДСБ, Мартин Заимов бе забелязан сред гостите, които наблюдават работата на общинските съветници. Той поседя известно време, след което си тръгна.  

Споделяне

Още от България