Паркинги на "Лидл" стават фермерски пазари

Паркинги на "Лидл" стават фермерски пазари

От следващата седмица на паркингите на два от магазините на веригата "Лидл" в София и Бургас ще се превърнат във фермерски пазари с български сезонни плодове и зеленчуци, гъби, подправки, пчелен мед и други, съобщиха от компанията в четвъртък.

Това е част от поетия ангажимент в изпълнение на постановлението на Министерския съвет, изискващо от търговските вериги да продават повече български храни. Фермерските пазари са още една възможност за реализация на продукцията на регионални земеделски производители, освен продажбата на стоки в самите магазини на веригата.

Първият фермерски пазар, подкрепен от компанията, ще е от 12 до 14 юни в софийския магазин на веригата в на бул. "Тодор Каблешков" и ще бъде отворен от 10 до 19 ч. Около 25 малки български производители ще предлагат разнообразни продукти

Обособеното място на паркинга ще включва 15 шатри и дървени маси за излагане на стоката с еднопосочно заградено движение с входна и изходна точка. Като превантивна мярка срещу Covid-19 плащането ще се извършва със специални карти, които клиентите ще получават на входа на пазара. На тях ще се маркират всички направени покупки, като на изхода на пазара клиентите ще извършват физическото плащане и ще получат касовите си бележки.

Инициативата ще продължи в Бургас от 26 до 28 юни на паркинга на магазина на ул. "Проф. Яким Якимов". Своята продукция ще предложат над 15 малки регионални производители.

Технически организатор на събитията е "Фармхопинг" - онлайн фермерски пазар с над 100 ферми, произвеждащи чиста продукция, която е достъпна за хората от града през онлайн платформа.

Споделяне

Още от Бизнес

Как да се подходи с новата детска болница?