Паркингите и уличното осветление в София ще се отдадат на концесия

Уличното осветление, новите паркинги и вероятно някои площи в София ще бъдат отдадени на концесия. Подготовката на концесионните договори и процедурите ще се осъществят от нова структура в общината - "Концесия и обществени поръчки", съобщи кметът Стефан Софиянски, представяйки новите звена в общинската администрация.

Новата структура на администрацията трябва да бъде одобрена от общинския съвет заедно с одобряването на бюджета на столицата за 2004 година. Според предложеното от кмета, в общинската администрация трябва да бъдат назначени още 120 служители.

По думите на Софиянски, най-вероятно уличното осветление ще бъде разделено на четири зони, които ще се предлагат поотделно на концесия.

Ново звено - за европейски програми и проекти, е предвидено и към заместник кмета по финансите.

Както бе обявено още преди местните избори, София ще има и заместник кмет по сигурността. Той ще бъде назначен след одобряването на структурата и бюджета за тази година, което се очаква да стане през април.

Новият зам.кмет ще ръководи управление "Кризисни ситуации", което ще отговаря не само за сигурността и отбранително-мобилизационната подготовка, но и защитата на класифицираната информация.

Към управлението ще има и отдел за борба с корупцията.

Звеното по сигурността ще дава и разрешенията за провеждане на митинги и протести.

Споделяне

Още от България