Парламентарните избори в Македония ще бъдат на 15 септември

Следващите парламентарни избори на независима Македония ще се произведат на 15 септември. Датата бе официално обявена с подписването на решение за насрочване на изборите от председателя на парламента Стоян Андов в изпълнение на конституционното му задължение да определи деня на вота.

В писмо до избрания вчера председател на Държавната избирателна комисия - Мирияна Лазарова-Трайковски, Андов съобщи, че е подписал решението за произвеждане на изборите, което ще бъде публикувано днес и ще влезе в сила веднага. Заедно с това Андов призова основните политически партии да представят свои кандидати за състава на изборните органи.

Председателят на парламента заяви обаче, че решението за определяне на датата на парламентарните избори не означава автоматично разпускане на законодателния орган. Андов смята, че неговата работа ще продължи още няколко седмици, тъй като някои закони като този за личните документи все още не са приети от парламента.

Изборите на 15 септември 2002 г. ще са четвъртите многопартийни избори след обявяването на независимостта на Република Македония през 1991 г.

Споделяне

Още от Балкани