Парламентът е на път да си направи телевизия

Парламентът е на път да си направи телевизия

След Министерството на отбраната и парламентът е на път да си има собствен телевизионен канал. Предложението е на депутата Светослав Белемезов от АБВ, а депутатите от временната парламентарна комисия за изготвяне на правилник на 43-тото Народно събрание го подкрепиха.

Как ще стане това, ще се реши с приемането на бюджета за 2015 г. и възможността да се отделят средства. Вариантите са Народното събрание да възложи на БНТ да поддържа такъв канал, който е по-икономичния вариант, или парламентът да си има изцяло собствен.

В момента заседанията на Народното събрание се излъчват по обществените БНТ и БНР след решение на Народното събрание.

Депутатите от комисията отхвърлиха предложението на Десислава Атанасова и група депутати от ГЕРБ пленарни заседания да се провеждат и без кворум, като тогава да има само дискусии и контрол, но да не може да се гласува.

По предложение на ГЕРБ беше прието ограничанието отхвърлен веднъж законопроект от Народното събрание, да може да се обсъжда отново най-рано след месец. Първоначалният текст предвиждаше минималния срок да е три месеца. Такова ограничение досега нямаше, но се налага заради големия брой парламентарни групи в този парламент – осем.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?