Парламентът избра единодушно Христина Митрева за управител на НОИ

Народното събрание избра единодушно в петък Христина Митрева за управител на Националния осигурителен институт (НОИ). Предложената от ГЕРБ кандидатура бе подкрепена с 148 гласа ”за”, и 1 ”въздържал се”. Преди ден стана ясно, че най-голямата парламентарна група е поискала подкрепата на ДПС и БСП в гласуването за Митрева.

”Ако бъда избрана за управител на Националния осигурителен институт, моята работа ще се съсредоточи към подобряване на координацията и комуникацията между всички звена в системата, между НОИ и органите на властта, и неправителствените организации”, заяви Митрева от парламентарната трибуна.

Тя увери, че ще работи за създаване на спокойна работна обстановка, намаляване на финансовата зависимост от републиканския бюджет, подобряване на събираемостта на осигурителните приходи и подобряване на контрола върху разходите.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов заяви в петък в парламента, че още не е обмислял кой ще наследи Христина Митрева на поста заместник-министър труда и социалната политика.

Митрева дойде в екипа на социалния министър Тотю Младенов именно от НОИ, където беше главен директор на дирекция "Анализ, планиране и прогнозиране".

Младенов си намери най-трудно заместник, който да отговаря за ресора "Социално осигуряване, диалог със социалните партньори и политика по доходите", който беше поверен на Митрева, а сега мястото отново е празно.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?