Парламентът не удължи мандата на анкетната комисия за “Тракия”

Нарадните представители отхвърлиха предложението за удължаване с месец на  срока на работа на временната анкетна комисия във връзка с отдаването на концесия на автомагистрала "Тракия". Това стана в четвъртък със 103 гласа "за", 86 "против" и 23 "въздържали се", след гласуване и прегласуване.

Поименна проверка на кворума в залата поиска преди гласуването Емилия Масларова от Коалиция за България. Оказа се, че присъстват 136 депутати и заседанието продължи.

След отхвърлянето на проекторешението, Димитър Абаджиев от ДСБ поиска поименно прегласуване. Предложението му не бе прието и след прегласуването искането за удължен мандат на комисията отново бе отхвърлено.

Екатерина Михайлова от ДСБ заяви, че депутати от НДСВ са гласували с чужди карти и поиска трето гласуване. Тя настоя квесторите да махнат картите на отсъстващите депутати. Освен лична отговорност за народните представители,  ваша отговорност е да се махнат картите на отсъстващите, в противен случай ще участвате в манипулацията, която направи правителството с тази сделка, обърна се Михайлова към председателя на Народното събрание Борислав Великов.

Той  отговори, че вече е направено прегласуване, така че не може да подложи още веднъж на гласуване проекторешението.

Споделяне

Още от Бизнес