Парламентът не успя да излезе с обща декларация за покушението срещу Доган

Парламентът не успя да излезе с обща декларация за покушението срещу Доган

Парламентът не успя да излезе с обща декларация за покушението срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Причината е, че политическите сили в Народното събрание не стигнаха до общ текст, съобщи зам.-председателят на групата на левицата Ангел Найденов.

ДПС и БСП вкараха в дневния ред на парламента проектодекларация, че това е политическо покушение и е неуместно "покушението да се представя като обикновено хулиганство".

Неумението и нежеланието да достигнем до обща декларация на парламента е непримемливо, заяви Найденов. По думите му сутринта на председателски съвет (ръководствата на Народното събрание и на парламентарните групи) темата е била обсъждана, но така и не се е стигнало до изготвяне на обща позиция. 

Преди него новият председател на ДПС Лютви Местан призова управяващите да постигнат съгласие, че петното, което нападението хвърля над България, ще се изтрие не със скриване на истината и подмяна на тезите, а с разкриването на истинския политически поръчител.

Местан отново призова симпатизантите и членовете на ДПС да не се поддават на провокации, които се подготвят от тъмни среди, които, по думите му, стоят зад покушението над Доган.

Според Местан се правят опити да се героизира "един потенциален убиец". Той призова всички партии да не допускат косвено поощряване на агресията и допълни, че животът на един политически лидер и животът на който и да е български гражданин не могат да бъде разменна монета за петте минути слава на един потенциален убиец.

Споделяне

Още по темата

Още от България