Парламентът одобрява в четвъртък новия министър по еврофондовете

Структурните промени в правителството и назначението на нов министър по еврофондовете ще бъдат гласувани в четвъртък от Народното събрание. Това обяви в понеделник премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция с еврокомисаря по межуднародното сътрудничество и хуманитарната помощ Кристалина Георгиева.

Предложението на правителството за създаването на поста на министър по европейските фондове бе внесено в парламента в края на миналата седмица. За поста Бойко Борисов предлага кмета на Габрово Томислав Дончев.

Според Кристалина Георгиев решението за новия пост и изборът на Дончев са "много правилни". Тя припомни, че тя е имала такова предложение още докато е била съветник на премиера и вицепрезидент в Световната банка.

След като Георгиева отказа да влезе в правителството на Борисов, той отправи покана за министерски, дори вицепремиерски пост по еврофондовете на икономиста и професор в престижно бизнесучилище Илиян Михов. След остри публични критики към Михов, който бе набеден, че иска да премахне валутния борд, той отказа да поеме поста.

Споделяне

Още от България