Парламентът отказа на БСП да разглежда санкциите срещу Русия

Парламентът отказа на БСП да разглежда санкциите срещу Русия

БСП не успя прокара в дневния ред на Народното събрание предложението си за дебат върху разширяването на санкциите на ЕС срещу Русия. Социалистите са против налагането на по-тежки икономически санкции срещу Кремъл.

Проектът на партията беше вече отхвърлен от парламентарната комисия по външна политика. В сряда предложението на БСП получи подкрепа от 66 депутати. Един депутат от ГЕРБ гласува в тяхна полза, 7 от ДПС, 11 от Български демократичен център, 7 от "Атака", 9 от АБВ и 1 независим. Против бяха 76 депутати, а 34 се въздържаха.

Бившият външен министър и депутат от БСП Кристиан Вигенин посочи, че санкциите срещу Русия не са дали резултат, защото конфликтът в Украйна се е задълбочил, а икономическите загуби са за всички. Той призова България да върне нормалността на отношенията с Русия.

Преди това мнозинството отхвърли искането на лидера на "Атака" Волен Сидеров парламентът да изслуша премиера Бойко Борисов и ресорните министри за посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери, външния министър на Великобритания Филип Хамънд и на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в София.

Сидеров посочи, че трите визити са били непрозрачни, тъй като не е ясно какво е договорено на тях.

Споделяне

Още от България