Парламентът прие декларация за членството на България в ЕС от 1 януари 2007

В декларация за подкрепа на членството на България в ЕС от 1 януари 2007 г. Народното събрание призова правителството да засили подготовката на страната за членство в ЕС и да информира парламента за осъществяването ѝ, за да може България своевременно и компетентно да бъде подготвена за достойно членство.

От своя страна депутатите обещаха да продължат приемането на цялото необходимо законодателство, свързано с членството в ЕС.

България приключи технически преговорите със съюза във вторник, но в сряда парламентът не успя да приеме декларация.

Парламентът декларира, че, като продължение на подкрепата на всички политически сили за промени в конституцията от септември 2003 г. и съобразявайки се изцяло и единствено с обществения интерес, ще ускори реформата в съдебната система за достигане на най-добрите практики в страните-членки на ЕС и с Европейската конвенция за правата на човека.

Народните представители приветстват приключването на преговорите с ЕС, предшествани от подаването на молба за членство през 1995 г. от правителството на Демократичната левица, започнати и водени от правителството на ОДС и завършили при правителството на НДСВ и ДПС.

Не бяха приети предложенията на Георги Пирински от Коалиция за България в документа да се запише желание правителството да представи в Народното събрание отчет и актуализиран план за подготовката на страната в ЕС.

Очаквайте обновен вариант

Споделяне

Още от България