Парламентът ратифицира договора за НАТО

България извървя и последната си стъпка за членство в НАТО - на тържествено заседание парламентът ратифицира Северноатлантическия договор. Само четирима депутати от Коалиция за България се обявиха против, останалите 226 народни представители от 230 гласували подкрепиха участието на България в Алианса. Днешният ден е победа на демократичните сили в България, заяви бившият премиер Иван Костов.

Над нас ще бъде разпънат чадъра на съюзническата солидарност, обяви след ратификацията президентът Георги Първанов. България се присъединява към най-могъщия и успешен отбранителен съюз, заяви председателят на парламента Огнян Герджиков. Членството в Алианса е стабилност в тези тревожни времена, която води и до повече просперитет, отбеляза премиерът Симеон Сакскобургготски.

Властта се престара с извънредния брой на "Държавен вестник"

Управляващите преиграха в сценария за тържествената ратификация на договора ни за НАТО. Само секунди след като президентът Георги Първанов подписа указа за обнародването на закона, в залата се появиха извънредни броеве на "Държавен вестник" с публикувания закон.

Председателят на парламента Огнян Герджиков тържествено обяви, че с този "исторически брой" законът веднага влиза в сила.

Още от България