Парламентът реши да не обсъжда стратегията за сигурност без премиера и министрите

По предложение на левицата, Народното събрание отложи обсъждането на Стратегията за сигурност заради отсъствието на премиера и ресорните министри.

Ангел Найденов от Коалиция за България поиска отлагането, защото по думите му при обсъждането на документа трябва да присъстват министър-председателят, ресорният вицепремиер, министърът на отбраната, министърът на външните работи и министърът на вътрешните работи. Найденов поиска те да бъдат поканени в пленарната зала и обвини правителството, че редовно отсъства при обсъждането на важни документи.

Заместник-председателят на ПГ на НДСВ Валери Цеков обясни, че обсъждането на стратегията е станало извънредно, вместо промените в закона за публичното предлагане на ценните книжа. Липсата на доклад от водещата комисия преди окончателното приемане на поправките в закона наложило той да отпадне от дневния ред и затова изтеглили напред стратегията за сигурността.

Поради необходимостта от време, за да се осигури присъствието на членовете на кабинета в парламента, депутатите се заеха с промените в закона за административно-териториалното устройство.

Споделяне

Още от България