Парламентът ще работи неясно докога, сигурно е заседанието утре

Парламентът ще работи неясно докога, сигурно е заседанието утре

Единственият сигурен работен ден на 41-то Народно събрание е утре, вторник, за който има обявена и законодателна програма. Останалите евентуални пленарни дни до края на седмицата не е ясно дали ще бъдат "уплътнени" или парламентът ще се разпусне след указа, с който държавният глава Плевнелиев ще обяви служебния кабинет.

Това стана ясно от думите на депутати пред Mediapool и изявление на председателя на НС Цецка Цачева пред националното радио.

 

Според нея разпускането на парламента ще е 14 или на 15 март (четвъртък или петък). Това обаче не отговаря на очакванията на народните представители от ГЕРБ, според които последният активен работен ден на Народното събрание ще е вторник, а в сряда депутатите ще се съберат само за да се разпуснат. Тези предположения стъпват на думите на Плевнелиев пред "Дер Щандарт", че на 12-ти март ще обяви състава на служебното правителство.

 

От думите на Цачева стана ясно, че законопроектите за водите, за спецслужбите, за предучилищното и училищното възпитание няма да бъдат разглеждани заради големия им обем.

 

В същото време на страницата на парламента е обявена законодателната програма за вторник, в която влиза второто четене на промени в Закона за туризма, денонсирането на споразумението за петролопровода Бургас-Александруполис на второ четене, законопроекти за консултантска дейност между Агенция "Пътна инфраструктура", МРРБ и Международната банка за възстановяване и развитие. Парламентът трябва да ратифицира споразумение между България и Университетската агенция на Франкофонията.

Споделяне

Още от България