Парното в София ще бъде пуснато от понеделник, в Пловдив – от днес

"Топлофикация София" започва от понеделник, 19 октомври, пускане на отоплението в столицата, съобщиха в петък от дружеството. От днес, петък, и пловдивската "Топлофикация" започна да пуска отоплението на битовите и обществените сгради.

В столицата парното ще бъде пуснато първо в детски градини, училища, здравни и социални заведения, след това в жилищни сгради, а накрая и в обществени и офис сгради.

Клиентите на "Топлофикация София" могат на 17 и 18 октомври (събота и неделя) да поискат предсрочно пускане на отоплението, посочват от дружеството. В двата почивни дни от 09.00 до 15.00 часа във всички топлорайони ще има дежурни служители, които ще изпълняват заявките. За предсрочно пускане на отоплението е необходимо клиентите да представят заявление и подписано решение от общото събрание на етажната собственост.

Във връзка с пускането на парното от понеделник, "Топлофикация" дава възможност на клиентите, които желаят включване на по-късен етап, да заявят в обслужващия ги топлорайон писмено искането си, придружено от решение на общото събрание.

Ако през следващите дни времето се затопли, абонатните станции ще се самоизключат, защото са снабдени с автоматични системи за управление.

"Топлофикация София" напомня на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението.

Парното няма да бъде пуснато в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил, предупреждават от "Топлофикация София".

Споделяне

Още от България