Пародия с Меркел и Саркози за "спасяване на еврото" стана хит в YouTube

Британски комедиен скеч "Dinner For One" от 1963 година, който е култов за зрителите в Германия и Скандинавия в новогодишната нощ, вдъхнови нов хит в YouTube, чиито главни герои са Ангела Меркел и Никола Саркози.

В оригиналния скеч аристократка мис Софи дава вечеря за четирима свои приятели в чест на 90-ия ѝ рожден ден. Но тъй като тя е надживяла и четиримата, нейният иконом Джеймс влиза в ролята на всеки един от гостите и става все по- пиян след всеки тост с мис Софи.

Римейкът е направен от най-голямата телевизия в Германия - обществената ARD, и се нарича "90-а среща по спасяването на еврото, или евро за никого". Германският канцлер Меркел е в ролята на мис Софи, а френският президент Никола Саркози е верният ѝ иконом Джеймс. В новата версия въображаемите гости са бившите премиери на Гърция и Испания Георгиос Папандреу и Хосе Луис Сапатеро, както и британският министър председател Дейвид Камерън. Ролите и на тримата се изпълняват от Саркози.

Влизайки в ролята на Камерън, "Мистър Саркози" се обръща към "Мисис Меркел" на английски с думите: "Вие изглеждате по-млада от всякога", преди да мине на немски и да ѝ каже: Вие изглеждате по-богата от всякога".

Вдигайки тост, "Мисис Меркел" казва на "Мистър Камерън": "Не забравяйте, че в Европа говорим на немски".

Докато "Мистър Саркози" се суети около масата все по-пиян, глас зад кадър казва: "Ето какво се случва на всяка среща на върха, посветена на спасяването на еврото – независимо дали присъства някой друг, тези двамата правят всичко сами".

Пардийното филмче свършва както оригиналното – преплитайки крака, икономът понася възрастната дама на ръце нагоре по стълбите към спалнята ѝ. В оригиналната версия Джеймс пита Мис Софи дали ще "процедират като миналата гадина" ("same procedure as last year?"), след което обещава да даде най-доброто от себе си.

В скеча на YouTube "Мистър Саркози" каза на "Мисис Меркел", че ще ѝ даде своя "Троен А" (по аналогия с първостепенния рейтинг "Triple A", даван от рейтинговите агенции).

В оригиналния скеч "Dinner for One" от 1963 г. ролите се изпълняват от английските комедийни актьори Мей Уордън и Фреди Фринтън. И до днес всяка година на 31 декември 18-минутното филмче се излъчва по телевизиите в Германия и Скандинавия, но е относително непознато във Великобритания.

Споделяне

Още от

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?