Парти протест срещу Валери Симеонов организираха в Слънчев бряг

Снимка: бТВ

Парти протест срещу проверките на заведенията от вицепремиера Валери Симеонов, оргнаизираха в събота собственици и работещи в дискотеките в Черноморския курорт.

В демонстрацията се включиха около 200 души, съобщи бТВ.

Недоволството беше предизвикано от серия акции срещу шумните заведения и дискотеки в Слънчев бряг.

Хората носеха плакати с текстове "С нас ще си тръгнат и туристите”, "Аз съм мутра” и "Казва се Sunny, а не Silent beach”.

Протестиращите отново насочиха недоволството си към вицепремиера Валери Симеонов, като за пореден път поискаха оставката му с шумни скандирания. Всички бяха облечени в работни униформи. По думите им демонстрацията била "митинг-хепънинг срещу властта".

Районът се охраняваше от почти сто полицаи, допълва информацията "Дарик". Проверявани са водачите на всички преминаващи в близост автомобили. Патрули са разположени и при входно-изходните точки на комплекса.

Преди дни над 600 души блокираха централен булевард и входа на комплекса "Слънчев бряг". Те протестираха срещу организираните от Симеонов среднощни акции, при една от които беше иззета озвучителна техника на заведение.

Протестиращите тогава поискаха помощ от премиера Бойко Борисов, като скандираха "Оставка" и "Бойко, спри Валери".

Министър-председателят защити действията на вицепремиера, като посочи, че проверките са в рамките на правомощията и на записаното в закона.

От Съюза на собствениците в "Слънчев бряг" също излязоха с позиция след акциите на Симеонов. Те призоваха държавата да реши окончателно въпроса с управлението и администрирането на "Слънчев бряг", както и да се организира съвместна среща с премиера, вицепремиера, министъра на туризма и кмета на Несебър.

 

Споделяне

Още по темата

Още от България